Föld Napja - fotóválogatás

2016. április 22., péntek

Igaz, hogy a DIP Design Passage hivatalosan nem kimondottan zöld, nem környezetvédő szervezkedés, de nagyon sok tekintetben kapcsolódunk az öko- filozófiához. Sok kiállítónk készít öko - termékeket, bio anyagokból, természetes festékekkel, újrahasznosított alapanyagokkal, mert nekik fontos tervezői szempont a Földünk védelme. A vásári programokat kiegészítő foglalkozásokat sokszor a környezetvédelem köré építjük.
Ezen jeles nap beköszöntével összegyűjtöttünk egy kis fotóalbumot a legjobb DIP-es "zöldekből". Nagyon érdekes, mert mindegyik márka teljesen más - más a termék, más a célcsoport, más a téma - mégis közös bennük az újrahasznosítás.
Fogadjátok szeretettel.

Made of love - Hanga: kottából fülbevaló


 Made of love - Hanga ékszereket készít, antik papír alapból, például egy régi kotából, képeslapoból, verseskötetből születnek a fülbevalók, könyvjelzők.



Made of love - Hanga: a pozitív szavak egy könyvjelzőn élnek tovább

Made of love: Álom csat

Nolám naturlabor a saját termesztésű illatos fűszernövényeivel, és magokkal tömi tele szintén saját készítésű horgolmányait, melyeknek így több funkciójuk is van: egyrészt maga az ékszer, aztán az illat, és végül ha megunod a az ékszert, elülteted a benne megbújó magot, ami újból életre kel. Az élet körforgása maga. :)


Nolám naturlabor: eper- menta illatú horgolt nyaklánc

Nolám Naturlabor: fahéj illatú horgolt nyaklánc


Play Plants az erdő darabkáit zárja piciny üvegcsékbe, amit a nyakadban is hordhatsz, így viheted magaddal a zöldet bárhova is tartasz. De ezeket a csöppségeket gondozni kell, szeretgetni, locsolni, így nevel környezettudatosságra.


Play Plants: nyakbavaló az erdő kincseivel

Play Plants: "élő" díszgömbök


Reborn a kidobott, már senkinek semmire nem használható biztonsági öv anyagokból gyönyörű táskákat készít, ami egy üzleti outfitben is simán helyet kaphat.


Reborn: fekete elegáns táska

Reborn: színesebb, nagyobb táska szintén újrahasznosított anyagokból.


 Rikov természetes festékeivel kelti életre a textíliákat, és ezekkel a természetközeli színekkel fejezi ki, hogy bizony mindig visszatérünk a természethez.



Rikov: természetes festékkel festett pénztálca

Rikov: selyemsál a természet adta színekben

Rikov: selyemsál


 Upcy újrahasznosítja a már nem használt textíliákat, például az ingek nyakából kutyáknak szánt kiegészítőt készít. Az ingek többi részét pedig párnahuzatként álmodta meg. Remek ötlet, ha egy ruhánk tönkrement, nézzük meg mi az amit még hasznosítani tudunk belőle.


Upcy: ingnyak, trendi kutyusoknak 

Upcy: párnahuzat a megunt ingekből


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Proudly designed by Mlekoshi playground