Bibe ékszer - Interjú július hónap alkotójával - Mészáros Orsival

2016. július 5., kedd





Áprilistól a DiP vásárokban minden hónapban kihirdetjük a hónap alkotóját! Mit is jelent ez pontosan? Meghívott vendég fogja körbejárni az alkotók standjait és ő dönti el, hogy ki szolgált rá a hónap 'kreátora' címre, aki ezért cserébe a következő havi vásárnak kiemelt standdal vághat neki. Júniusban a Pandarte bloggere, Dóra választotta ki a számára leginkább szimpatikus standot; és hogy kire esett a választása?! A Bibe ékszer standja nyerte el eme nemes címet, így a bejegyzésben a márka létrehozójával, Mészáros Orsival készült interjúnkat olvashatjátok.



1.  Kérlek, mutasd be egy mondatban a márkát!

A bibe egy női szimbólum, és egyben egy szójáték is: Bijoux beton. Az ékszerek finom betonból készülnek, öntéses technikával. Minden ékszer kézzel készül, ezért nincs két teljesen egyforma darab.
A beton szó hallatán sokaknak az építőanyagok ugranak be, pedig ebből az anyagból finom, nőies ékszerek is készülhetnek. Minimál, letisztult, geometrikus formákat tervezek, a legkeresettebbek most a platoni formák: a tetraéder, a hexaéder, oktaéder, dodekaéder és az ikozaéder.









2. Mi az, amit az termékekkel szeretnél kifejezni? Van mottód, valami ami mindig tovább visz az alkotás útján?

Hiszek abban, hogy mindig lehet egyedit és különlegeset alkotni. Olyan ékszereket készítek, amik nekem is tetszenek, viselhetők, de egyediek.






3. Honnan meríted az inspirációt a tervezéshez?

A színeket az évszakok és a trendek alakítják. Most a rózsaszín az egyik kedvenc, és a szürke, mert ez a beton színe. Figyelem az aktuális trendeket, és egyedi megrendelésre is készítek ékszereket, így sikerül újra és újra valami különlegeset alkotni – legalábbis, remélem:) Az utcán sétálva is eszembe jutnak ötletek, de akár a gyerekeim, barátaim véleményét is kikérem. Sokat utazunk, ilyenkor mindig nyitott szemmel járok, és inspirációt merítek.






4. Hogyan zajlik egy átlagos napod?

Egy nagy pohár citromos vízzel kezdem a napom, aztán leszaladok a gyerekekkel a suliba, ők rollerrel én futok. Hazaérve megiszom a kávémat, eltakarítom a reggeli romokat, és leülök betont önteni. Ha kell, beindítok egy mosást, e-mailekre válaszolok. Mivel három gyermekünk van, így sok az otthoni teendő, de amíg iskolában vannak, addig nyugodtan tudok dolgozni. Igyekszem délelőtt a saját munkámmal foglalkozni, különben nem haladok. Délután már a gyerekekkel vagyok, a kicsit még én viszem edzésre, de a nagyok egyedül járnak. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne szólnának, nekem vagy a nagyszülőknek, hogy menjünk értük.
Hétvégente vannak a vásárok, ilyenkor a férjem vigyáz a gyerekekre, és ilyenkor tudok a vevőkkel találkozni, beszélgetni, ők is jó ötleteket adnak és inspirálnak.






5. Mi a kedvenc helyed Budapesten?

Szívesen és gyakran megyek színházba, kedvenceim az Örkény és a Katona.
Budakeszin lakunk, és gyakran be kell jönnöm a nagyvárosi nyüzsgésbe. Mikor már zsong a fejem, felnézek a házak homlokzatára, és elámulok, hogy micsoda épületeink vannak. Szeretem nézegetni a gyönyörű pesti szecessziós épületeket, a dunai hidakat. Kedvenceim a vakító fehérre festett házak: az egyik ilyen a Batthyány örökmécses szomszédságában áll. Szeretem az Iparművészeti Múzeum épületét is. A János-hegyi kilátóról pedig mindig egy emeletes torta jut az eszembe. 







6. Miért szereted a DIP Design Passage-t?

Nagy előnye a vásárnak, hogy fedett helyen van, ezért esőben is remekül használható, a hangulat pedig nagyon családias, itt mindig jól érzem magam.
Már évek óta járok ide, és mindig sok emberrel találkozom: árusokkal és vevőkkel egyaránt. Forgalmas helyen van, és aki az egyedi, kézműves dolgokat szereti, előbb-utóbb idetalál. Jól megszervezett vásár, sokan ezért is szeretik, szeretjük. 


Bibe lelőhelyek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Proudly designed by Mlekoshi playground