Természetközeli design

2017. április 11., kedd

A Föld napja alkalmából kiemelt figyelmet szeretnénk adni azon alkotóknak és tervezőknek, akik foglalkoznak a környzettudatos megoldásokkal. Van, aki csak természetes anyagokat használ, van, aki növényekkel fest, vagy vihárkárokból hátramaradt fa anyagokkal dolgozik, vagy felhasználja a dió minden szeletét. A sort  lehetne folytatni szerencsére, egyre többen tudatosak a gyártás/alkotás során, így megkönnyítve a vásárlók helyzetét.

A kozmetikumok tekintetében is rengeteg válaszható megoldás rejlik a drogériák polcain, de ha egy kicsit is tudatosabbak vagytok, akkor érdemes olyan kézműves termékeket választani, amiknél könnyen tájákozódhattok az alapanyagokkal kapcsolatban. Ne tartalmazzon a szervezet számára káros anyagokat, ne legyen benne pálmaolaj, ne készüljön állatkísérletekkel egybekötve.

A Cocoon Manufaktúra ezeken felül vegán alapanyagokkal dolgozik, egy 2 fős manufaktúrában alkotnak szuper termékeket - érdemes böngészni a weboldalt a termékekért, és bővebb információt is megtudhattok a márkáról.
















Sophie Bello - a romantikusabb, nőies, természetes kozmetikumok megalkotója. Találhattok nála hipoallergén, kecsketejes szappanokat és krémeket, a természet sok-sok finom illatát magában rejtve.














Evus filc anyagból készít kedves könyvjelzőket. Az anyagot is ő festi természetes összetevőkből készült festékkel és kézzel varr minden egyes darabot.
Készülnek az új termékek is, melyek fali dekorációként a természetet csempészik a lakásba, hímzett textilképeket alkot.



















A Botanika márka név alatt készülnek a növényekkel festett selyemsálak, textil kendők, felsők, textil ékszerek. Teljesen környezetbarát módon és anyagokból készülnek a termékek, így a Föld megőrzésésre is kiemelt figyelmet fordít az alkotó: az alapanyagokat helyben szerzi be, a fair-trade munkában hisz, és a ruhák akár újra is festhetők, így jóval hosszabb életűek.

























Play Plants a pozsgás növénykéket népszerűsíti, és a természetes alapanyokból készült termékek, a Rewood kollekció hírdeti a missziót, hogy vigyük több zöldet az életünkbe és figyeljünk arra, hogy mit vásárolunk, védjük az élőhelyünket, az állatokat, és támogassuk a környezetvédelmi mozgalmakat. Termékek tekintetében: magbombák, Újrafa kulcstartók, mécsesek, fülbevalók, zuzmó nyakláncok, nyakba akasztható mini ólómüveg terráriumok és még sorolhatnánk az alkotásokat. És persze a mókás állatkák, pozsgásokkal a hátukon. :)


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Proudly designed by Mlekoshi playground