Interjú a májusi Hónap alkotójával - Evussal

2017. május 9., kedd

Mezei Éva az Evus márka alapítója, a tervező, az alkotó, kivitelező egy személyben - olvashatjátok az alábbi interjúban. Tudjatok meg többet Éviről és termékeiről, szombaton pedig a DIP Design Passage vásárban a kiemelt asztalnál találjátok, a jól megérdemelt Hónap Alkotója cím tulajdonosaként - keressétek a hónap alkotója feliratot és a biciklit!:)

Következzen az interjú, kellemes olvasgatást!:)

1. Kérlek, mutasd be egy mondatban a márkát! 

Modern hímzéseket és gyapjúfilc apróságokat készítek, saját festésű alapanyagokból, kézzel varrva.

2. Mi az, amit a termékeiddel szeretnél kifejezni? Van mottód, valami, ami mindig tovább visz az alkotás útján?

Nincs mottóm, inkább csak arra figyelek, hogy a munkáim precízek, szépen kivitelezettek legyenek.
Az eddigi alkotásaimmal nem volt rá lehetőségem, hogy mélyebb tartalommal ruházzam fel a tárgyakat, de most a hímzett képek segítségével olyan eszméket és értékeket is meg tudok fogalmazni, amiket nagyon fontosnak tartok. Persze ez is csak egy szelete a nagy egésznek, végeredményben a szépség és a design az, ami mozgat.






3. Honnan meríted az inspirációt a tervezéshez?

Most, hogy kitavaszodott, a kertészkedés adja a legtöbb energiát.
Az alapanyagok festése közben pedig szuper jól lehet játszani a színekkel. Sosem sikerül ugyan azokat az árnyalatokat előállítanom, és ez a fajta megújulás nagyon jótékonyan hat a tervezői folyamatokra. A barátaimmal is szoktam ötletelni, illetve volt már olyan, hogy egy egyedi megrendelés nőtte ki magát.






4. Hogyan zajlik egy átlagos napod?

Ébredés után kávé! Aztán gyakran járok a közeli piacra, a főzéshez szükséges alapanyagokat beszerezni. Délután és este szoktam inkább dolgozni, akkor jön meg a kedv. Közben zenét vagy előadásokat hallgatok. Minden nap más és mégis ugyan az, mert előre vannak ütemezve a különböző munkafolyamatok, amik így ciklikusan ismétlődnek. Én vagyok az anyagbeszerző, az alapanyagok előkészítője, a tervező, az alkotó, a csomagoló, a fotós és a facebook marketinges egy személyben. De biztosan kihagytam még valamit.






5. Mi a kedvenc helyed Budapesten?

Nagyon szeretem a VIII. kerületet. Majdnem egy éve élek itt és nem tudom megunni az épületeket, az utcák hangulatát. De ha egy jó beülős helyet kell mondanom, akkor egyértelműen a Fekete Kutya.

6. Mi akartál lenni gyerekkorodban?

Először régész, aztán lakberendező.





7. Melyik a kedvenc könyved és miért?

Mindig az a kedvenc, amelyiket éppen olvasom. Most nagyon megszerettem pl. Grecsó Krisztián köteteit, de Weöres Sándorhoz is vissza-vissza térek.




8. Hol élnél legszívesebben? Miért?

Elképzeltem egy helyet, ahol nem baj, ha másként látjuk a világot, mint a hatalmaskodók. Itt mindenki meghallgat mindenkit, együttműködésre törekednek az emberek, támogatják, tisztelik és elfogadják egymást. Figyelnek rá, hogy valamilyen módon mindenkinek jó legyen. Ebben a csoda országban sok különböző ember élne együtt békében egymással és a természettel.

9. Írj három pozitív dolgot/érzést/gondolatot/bármit, ami a mostanra, jelenedre jellemző!

Alkotói szabadság, kísérletezés, tudásszomj.






10. Miért szereted a DIP Design Passage-t?

Remek helyen van és mindig jó a hangulat!
Már a kezdetek óta résztvevője vagyok, így elég sok tervezőt ismerek közelebbről, több nagyon jó barátot köszönhetek a vásárnak.
Kiállítóként az is fontos, hogy jó a szervezés, egyenrangú partnerként vehetek részt, akár ötletekkel támogatva a csapatot. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Proudly designed by Mlekoshi playground